fbpx

Gratis Gitarrtips

Här hittar du olika gratis resurser så som videolektioner inom specifika ämnen. Den här sektionen uppdateras frekvent med nya videolektioner.

Hur Du Enkelt Bryter Dig Ur Pentaskalan När Du Improviserar På Elgitarr

I den här videon visar Marcus hur och varför allting låter “likadant” när du improviserar med pentaskalan (pentatonic scale) och hur du enkelt kan bryta dig ur att allt låter “pentaskala”. Filmad under en workshop session

Hur Du Lär Dig Spela Som Ed Sheeran, John Mayer m. fl På Akustisk Gitarr

I den videon lär du dig hur du kan kompa i stilen av Ed Sheeran, John Mayer m.fl steg för steg. Vi rekomenderar att du tränar dessa olika steg individuellt och detta kan ta alltifrån ett par timmar till ett par veckor. Filmad under en workshop.

Hur Du Får Mer Koll På Strängarna När Du Lär Dig Spela Gitarr

I den här sessionen går Marcus igenom hur du kan öva din plektrum eller handen du plockar strängarna med individuellt och på så sätt få snabbare resultat och få mer koll på vart du har strängarna när du spelar gitarr. För nybörjare, men är även applicerbart på mer avancerade tekniker så som economy picking & sweep picking. Filmad under en workshop session.

Hur Du Förbattrar Din Kreativitet Och Frasering På Elgitarr

I den här videon lär du dig ett par övningar för att öva upp din frasering och kreativitet. För dig som känner att du kört fast när du improviserar och allt låter likadant. Filmad under en workshop session.

Hur Du Kan Förbattra Din Plektrumteknik Snabbt

I den här videon visar Marcus olika övningar för att förbättra din plektrumteknik, främst för nybörjare eller för dig som precis börjat spela med plektrum och inte är van. Samma metoder går att applicera på mer avancerade tekniker så som economy picking, hybrid picking och sweep picking.

“Lektionerna har gjort spelandet roligt”

Jag har lärt mig många olika saker att lära sig och det är väldigt lättsam miljö på lektionerna, så man var inte rädd för att testa nya saker.Jag har lärt mig att spela gitarr överlag, jag har lärt mycket förståelse för hur man kan tänka när man skapar musik. Så som tonarter osv. Det har hjälpt mig mycket i förståelse och att komma igång att spela. Lektionerna har gjort spelandet roligt. – Mathias

“Jag har lärt mig mer basics och fingerpicking, samt att förstå toner bättre”

Lektionerna har ett bra koncept, när man har suttit hemma och kollat youtube så förstår man nästan ingenting. Men det räcker att läraren bara går igenom det man ska lära sig snabbt på lektionen så förstår man precis hur man ska göra och öva det. – Mikaela

Boka Gratis Gitarrlektion